Onkruidverwijdering - Veilig & Schoon

Veilig & Schoon Onderhoud Algemeen
Een begrip sinds 2008
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onkruidverwijdering

Milieu vriendelijk onkruid verwijderen

Onkruid verwijderen kan op verschillende manieren. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van gif, schoonmaakazijn of een ander vloeibaar middel. Onkruid kan ook eenvoudig verwijderd worden met een onkruidborstel. Door het hoge rotatievermogen van de borstel wordt het onkruid eenvoudig los geborsteld. Onkruid die hardnekkig verstopt zit tussen de straatstenen. Een andere manier is uiteraard (wel het meest bekend) handmatig. Dit met behulp van bijvoorbeeld een onkruidsteker. Echter, er is een andere manier van onkruid verwijderen, en dit ook nog eens op een milieubewuste manier, door middel van het verbranden van het onkruid. Dit werkt eenvoudig, snel en doeltreffend. Door het onkruid slechts enkele seconden, kortstondig te verhitten, barsten de cellen van het onkruid open. Hierdoor is het onkruid flink beschadigd. Wellicht nog niet direct zichtbaar maar de plant ervaart dit wel degelijk zo. Het onkruid begint direct met het afsterfproces. Het onkruid droogt uit en sterft af. Hardnekkig onkruid wil nog wel eens terugkomen. In dit geval dient de procedure herhaald te worden. De wortel van het onkruid raakt dan uitgeput en zal dan ook afsterven.

Onkruid wordt tegenwoordig steeds meer bestreden d.m.v. onkruidbranders. Gemeenten wensen ook steeds meer onkruid te bestrijden op een milieubewuste manier.  Sinds 31 maart 2016 is er zelfs een verbod ingetreden op Roundup / Glysfosaat. Dit is ingesteld door onze staatssecretaris van Infrastructuur en milieu en is toegepast voor professioneel gebruik. Dit is niet voor niets. Het milieu lijdt flink onder alle giffen die op welke wijze dan ook in de grond gespoten worden. Voor privé gebruik is er (nog) geen verbod. Het Europees parlement is het hier nog niet met elkaar over eens. In april 2016 is er besloten dat voor de aankomende 7 jaar het gebruik van Roundup / Glyfosaat nog toegestaan blijft. Enkel voor privé gebruik. Voor privé gebruik kunnen wij wel ons steentje bij dragen voor een beter milieu. Dit kan al heel eenvoudig door onkruid te verwijderen met een onkruidbrander. Zoals eerder aangegeven op deze pagina is dat niet alleen milieuvriendelijk maar ook nog eens eenvoudig & doeltreffend.

Voor stoepen en pleinen gebruiken wij onderstaande brander linkse foto. Voor gooten en kleine stoepen ( brandgang tussen woningen ) een brander zoals op de rechter foto.

Kosten onkruidverwijdering € 28,50 exclusief btw per man uur. Geen km vergoeding binnen straal van 40km, buiten een straal van 40 km 0,23 cent per werkelijk gereden kilometer.
Heerstraat Noord 67 6171 CE Stein. KVK:14106273 BTW-ID, NL001552313B69
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu